12 Ağustos 2008 Salı

Gates Of Eternity – “A New Level” - 2006

Gates Of Eternity’den daha ilk demo soğumadan yeni bir demo daha. Daha sağlam bir kayıt ve daha oturmuş parçalar. İlk demodan “Volcano” parçası tekrar kaydedilmiş. Ancak neden böyle bişey yapmışlar bilemiyorum. Çünkü demodaki diğer parçaların yanında oldukça basit ve tek düze kalıyor bence. İlk 3 parça için ne desem boş aslında. Her şekliyle iyi düşünülmüş ve insanı acayip gaza getiren parçalar. Çok mükemmel kotarılmış geçişler, hayvani ötesi bir vokal (Seçkin bu arada kendini acayip geliştirmiş) melodik death metal riffleri ve güzel sololar. Bir demodan beklenen her şey ve biraz daha üstü var. Abarttığımı düşünmeyin sakın. Bana hak vereceksiniz.


Grupta gördüğüm en büyük değişiklik, melodik yapıya daha çok ağırlık verilmiş ve (çoğu grubun yaptığı gibi) sertlikten öte kaliteli parça yapmaya yönelmişler. Müzikaliteleri artmış.


Sound “Dark Tranquillity” ve “In Flames” arası bir yere oturmuş ve bence “DT” ye daha yakın.


Demoda gördüğüm kötü noktalar ise davulun biraz uyumsuz kalması. Gereksiz twinlerle parçayı birbirine katıyor bazı yerlerde. Sanırım yeni kayıtlarda bu sorun aşılır. Zaten ne olursa olsun parçaların genel yapısını bozmamış.


Tekrar söylüyorum bu gruba sahip çıkın. Daha iyi noktalara gelecekler. “A New Level” bunu kanıtlayan bir çalışma. Favori parçam “Hero Of The Lands”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder