31 Ağustos 2008 Pazar

Iced Earth "The Crucible Of Man-Something Wicked Part II"

Iced Earth ün bu albümünü 3 gündür dinliyorum ilk giriş şarkısıyla mükemmel bir izlenim bıraktı ama zaten 1998'de “Something Wicked This Way Comes” albümü “Something Wicked Saga” adlı hikayeyle başlayan ve 2007'de “Framing Armageddon – Something Wicked Part I.” ile devam eden serüven hem Iced Earth fanları için hem de grup elemanları için çok heyacan verici olan bu albümün asıl özelliği bu hikayenin devamı olmasıdır..

Albümdeki parçalar gerçekten güçlü ve bir okadar da dokunaklı, dinlerken bir yerlere götürüyor. Dinlerken hiç yormadan kendini hissettiren, arada yavaş da olsa, aralarında farklılıkların olduğunu hissetmek tek düzelikten uzak şarkıları ve grubun müzikal açıdan çeşitliğini ve yaratıcığılını anlamak demektir.

Grubun mainman'i olan Jon Schaffer bu albümü yaparken eşi benzeri olmayan bir metal albümü yapmaya çalışmış ve başarmış. Grup ile Jon Schaffer, albüm kısa zamanda bittikten sonra şöyle bir açıklama yapmışlar "hayvani bir yiğitlik içeren bir hikaye oluşturduk" : ) . En çok beğendiklerim arasında The Dimension Guantlet, Crucify The King, Something Wicked en çok öne çıkanlardan ama albümün tüm şarkıları hergün aynı tazelikte dinleyebilirim.. Şarkı sıralaması ise şöyle...

1. In Sacred Flames
2. Behold the Wicked Child
3. Minions of the Watch
4. The Revealing
5. A Gift Or A Curse?
6. Crown of the Fallen
7. The Dimension Gauntlet
8. I Walk Alone
9. Harbinger of Fate
10. Crucify the King
11. Sacrificial Kingdoms
12. Something Wicked (Part 3)
13. Divide Devour
14. Come What May
15. Epilogue
http://www.icedearth.com/

2 yorum:

  1. Her zaman sevdiğim bir grup olmuştur. vokal değişti değişmedi bilmem ne oldu derken son haline ulaştı sanırsam :)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten de sırayla birkaç album dinleğim sınırlı gruplardan..

    YanıtlaSil