12 Mayıs 2012 Cumartesi

Pentagram yeni albümden ilk video klibini yayınladı


Geçtiğimiz günlerde yeni albümü MMXII çıkaran grup, bu çalışmadan "Geçmişin Yükü" ismindeki parçasına video klip çekmiş. Bununla ilgili bilgiler şu şekilde:

"Pentagram'in merakla beklenen altıncı stüdyo albümü “MMXII”nin ilk video klibi, Film Adamlar prodüktörlüğünde, albümdeki Türkçe sözlü şarkılardan “Geçmişin Yükü” için çekildi.

35 mm film formatıyla yaklaşık 12 saatte tamamlanan çekimler, Balat semtinde Osmanlı döneminden kalma terkedilmiş bir tarihi yapıda gerçekleşti. 

Yazar, çizer, oyuncu ve müzisyen dostlarının yanı sıra, grup elemanlarının yakın çevresi ve Pentagram dinleyicileri de bu çalışmada rol aldılar.

Athena, Gözde Kansu, Janset, Küçük İskender, Mor ve Ötesi, Murat Garibağaoğlu, Nejat İşler, Nikki Wild, Ogün Sanlısoy, Oky ve Şebnem Ferah gibi isimlerin misafir olduğu video klibin yönetmenliğini, sinema severlerin Romantik Komedi (2010) filmiyle tanıştığı Ketche üstlendi.

Değerli görüntü yönetmeni Soykut Turan, Fransız editor Fred Boudet ve Sinefekt'in de katkısıyla bir haftada tamamlanan klip, şarkı sözlerine dair imgeler eşliğinde Pentagram’ın performans görüntülerinden oluşuyor."

Video klip:


Pentagram - Geçmişin Yükü ile musicplay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder