20 Mayıs 2011 Cuma

WOLF "Legions Of Bastards"

İsveçli Heavy Metal grubu WOLF'un biografilerinden tatlı bir alıntı yaparak sözlerime başlamak istiyorum ; "'Number Of The Beast' veya 'British Steel' albümlerini ilk dinlediğiniz zamanki hissettiklerinizi , Yatağınızdan bir manyak gibi kalkarak hayali gitarınızı parçalamaya başladığınız o anı, Kot montunuzun üzerine tükenmez kalemle sevdiğiniz grubun logosunu çizdiğiniz anı ve aynanın karşısına geçip başınız ağrıyana kadar kafa salladığınız günleri özlediniz mi?" WOLF kendi tarzlarını retro-metal olarak tanımlıyor. 80lerin başındaki Metal ruhunu korudukları için bu tanımlayı yapıyorlar. Bunu da 'gerçek metal her zaman biryerlerde; ya da underground olarak hala devam ediyor' diye belirtiyorlar. Wolf u dinlediğinizde Priest, Saxon, Maiden, Accept, karışımı bir sound ortaya çıktığını ilk anda anlıyorsunuz.

2009'da "Ravenous" albümüyle İsveç Grammy ödüllerine aday olarak gösterildikten sonra 2011 Nisan ayında "Legions Of Bastards" 6. albümünü piyasaya sürdü. 'Vicious Companions' la öfkeli bir açılış yapan Wolf , 2. parça olan Skull Crusher için ise yılın resmi kafa sallama marşı olarak ilan ediyor. Ama Skull Crusher'ın solo girişi bana göre olmamış. 4. parça olan Jekyll & Hyde en çok beğendiklerimden giriş ve solo çok iyi ve dinlerken bana Megadeth lier'ı hatırlattı. Genelde sevdiğiniz WOLF tadında şarkılar , vokal, solo ve öfkeli sound içeren diğer parçalar da hemen gönlünüzde baş yere oturacak.

Hemen Albüm kapaklarını hala Thomas Holm'un yaptığını belirtmek istedim. Son olarak Wolf bu albümün harika bir albüm olduğunu açıklamaktan çekinmiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder