2 Nisan 2009 Perşembe

Edna - "Günışığında Masallar" (Sağlam Grup)

Myspace'te karşılaştım Edna ile. Paylaşmak istedim. Çok sağlam bir grup. İndirip dinlerseniz birşey kaybetmezsiniz sanırım (kota durumları varsa orası ayrı :D). Bana hak vereceğinizi umuyorum. Sitelerinde yer verdikleri açıklamayı ve albümlerini indirme linkini yayınlamak bir görevdir bizim için...

"2003 yılında Bursa’da kurulan EDNA metal ve rock ağırlıklı coverlar ile çeşitli konserler vermeye başladı. Bursa, İzmir ve Eskişehir’de konserler veren ve bilimum yarışmalara katılan grup çeşitli üye değişikliklerinden sonra bugünkü kadrosunu oluşturdu. Heavy Metal ve alt türlerini harmanlayıp özgün bir sound oluşturmayı seven grup içinde İngilizce ve Türkçe bestelerinin bulunduğu 9 şarkılık ‘Günışığında Masallar’ adlı demo - albümü meraklılarıyla internet üzerinden paylaşıma açtı. Myspace üzerinden tamamı ücretsiz dinlenebilecek albüm ayrıca aşağıdaki linklerden, içinde artwork ve şarkı sözleri olmak üzere yine tamamen ücretsiz bir şekilde indirilebilir."

Download:
http://rapidshare.com/files/209288068/Edna_-_G__nae___ae_ae_ae_na_Masallar__2009_.rar

www.myspace.com/ednarock

5 yorum:

  1. Kapak tasarımı çok güzel. Müziği de merak ediyorum ve dinleyeceğim zira bir grubun bu kadar emek verip sonra da kendi sanatını ücretsiz paylaşması kendine yaptığı saygısızlık. Hiç bir müzik ürünü,özellikle de rock/metal sınıfında olanlar bu durumu haketmiyor. Ben olsayım ürünü derhal bir firmaya verirdim. Sanırım lisanslı ürünlere olan ilgisiz ve patavatsız tavır grupları bu yola itiyor. Çok yanlış.

    YanıtlaSil
  2. Sadece suç gruplarda yada dinleyicilerde değil bence. Firmaların tek düşüncesi para kazanmak ve sanat sanat olmaktan çıkıyor böyle olunca.

    YanıtlaSil
  3. Müzik parasız olmalı.. Parası olan gidip albüm alsın, olmayan da internetten yüklesin; bu kadar basit. Bu bilinç yerleşirse sanatçılar da kazanır, dinleyiciler de.

    Ayrıca albümlerin internetten indirilmesini bundan sonra "kimse" engelleyemez..

    YanıtlaSil
  4. Gruplar,sanatçılar,müzik marketler,CD üreten firmalar.vs.koca bir sektör ekmek yiyecek en başta. Bu müzikle,yani rock/metalle genelde dünyada ve özellikle bu ülkede para kazanmak zaten imkansıza yakın. Ama iki,bilemedin üç sigara parasına,bir seferlik kıyıpta,gidip orjinal bir albüm almıyorsak suç bizdedir. Yoksa pop kültürü egemen olmaya devam edecek ve biz de yeraltıyız,süperiz diye kendimizi kandırmaya devam edeceğiz. Zardanadam grubunun tuzu kuru olmalı ki bedava albüm dağıttılar yıllarca. Müzik hak edilmelidir. Şu dünyada müzikten başka neyimiz var ki?

    YanıtlaSil
  5. Adsız yorum yapan arkadaşıma.
    Ah be abicim sen bi kere söylediğinin arkasında duracak kadar cesur değilsin ki isimsiz yorum bırakmışsın. Müzik parasız olmalı cümlesi o kadar boş bir cümle ki söyleyecek bir söz bulamıyorum. İnternet'ten albüm indirmek senin yaşadığın ülke dünyanın en özgür ülkelerinden birisi olduğu için mümkün. Amerika'da Avrupa'da indir de bakalım ne yapıyorlar seni. Sırf bu yüzden işten atılan insanlar var.

    YanıtlaSil