20 Nisan 2011 Çarşamba

CHILDREN OF BODOM, ENSIFERUM, MACHINAE SUPREMACY

Konser alanına gittiğimde içimde Children Of Bodom u canlı olarak dinleyeceğim için heyecanlıydım. İçeriye girip sahneyi gördüğümde ise ufakta olsa bir hayal kırıklığı oluştu. Çünkü sahne ufaktı ve COB un tam olarak bir şov yapmayacağını anlamıştım. Tabi birde soğuk hava ve yağmurda eklenince iyice moraller bozulmuştu. Yanımızdaki arkadaşlarla yaptığımız muhabbetler tek tesellimiz olmuştu açıkçası. İlk grup MACHINAE SUPREMACY den 3 parça dinleyebildik. Pekte bir şey anlamadım, onun için yorum yapmakta yanlış olur. ENSIFERUM beklediğimden daha iyiydi. Seyirciyi de coşturmayı bildi. Ses sistemini yerli yerinde kullandı ve neredeyse albümden dinliyormuşcasına bir netlik sözkonusuydu. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum; gruplar tam zamanında sahne aldılar. Yani, daha önce gittiğim konserleri hatırlıyorumda, saatlerce bekliyorduk. Şimdi de öyle olacağını zannederken ardı ardına gruplar sahne alınca affallamadık değil.

Neyse efendim, konumuza dönecek olursak... CHILDREN OF BODOM nerdeyse tam zamanında sahne aldı. Intro çalmaya başlayınca bizde ön taraflara ilerlemeye çalıştık ama pekte mümkün olmadı :) Alexi kardeşimizi sahnede görünce gerçekten gaza geldik. Parçalar sorunsuz çalındı ve yine albüm netliğinde bir performans dinliyordukki seste ciddi problemler ortaya çıktı. Ya bizim durduğumuz yerden kaynaklanıyordu(sonradan kenar taraftaydık çünkü), yada cidden cızır cızır, neredeyse anfiler patladı patlayacak kıvamda sesler ile kulakları tırmalıyan bir sorun vardı (nası bir cümle valla bende anlamadım :) Hatta bazı şarkıları ancak klavyelerden anlayabiliyorduk.

COB diğer konselerindeki setlistten farklı olarak Every Time I Die çaldı. Ama nedense herkes Are You Dead Yet bağırıp durdu. Bilmiyorum ama o parçaya gelene kadar daha ne hayvani parçaları var. İşte işin kötüsü ilk albümlerinden hiç çalmamalarıydı. Ben yine tamamen farklı bir playlistle çıkmalarını beklerdim. Bir, Bed Of Razors , Red Light In My Eyes yada ne bileyim Warheart, Bodom After Midnight fena gitmezdi hani. En gaza geldiğim parça Children Of Bodom du sanırım. Bodom Bech Terror, Needled 24/7, Shovel Knockout, In Your Face..... vs...vs...

Son olarak dikkatimi çeken nokta ise Alexi nin beresiydi. Tamam hava soğuk falan anlıyorum ama, kardeş kırk yılda bir geleceğin  ülkede arada bir saçlarını açıp kafa sallasan ne güzel olurdu. Seyirciyle de iletişim çok iyi değildi hani. Yotube adlı video sitesinde izlediklerimizden bir farkı yoktu, aksine sahne çok eksikti.

Artık dünya gözüyle gördük bu grubuda ne diyelim. Lisede  Deadnight Warrior dinleyip, "arkadaş ne hayvani ne farklı grup" dediğimiz zamanları hatırlıyorumda, o vakitler bu grup dahada büyüyecek ve sen gelmesi için can atacaksın deseler inanmazdım.

Başka konserlerde görüşmek üzere, esen kalın :)