31 Temmuz 2009 Cuma

Whisky "Biz" İle Döndü

Yılların eskitemediği, yerli piyasada önemli bir yeri olan Whisky yeni albümle geri döndü. Basın açıklamasını aşağıya ekledim. Promosyon çalışmaları hızla devam ediyor. Albüme ulaştığım zaman kritiğini de bu sayfalardan okuyabilirsiniz. Yak biziiiiiii yak biziiiiiiiiiiiii...

"Whisky Efsanesi "Biz" İle Döndü

Ülkemizin Hard Rock efsanesi Whisky'nin Maxi single albümü "BİZ" İstanbul Piano Müzik Yapım etiketi ile çıktı!

Grubun vokalisti ve gitaristi olan Serdar Çokuslu, “Biz”in albüm kapağında, grubun yeni kadrosu ile neden bir albüm değil de bir single çıkardığına ilişkin sorulara bir rock grubunun diğer müzik türleriyle uğraşan insanlar gibi çabuk tüketilen müzik ürünleri sunamayacağı, bir iki haftada on-on beş parçalık bir albüm hazırlayamayacağı cevabını veriyor.

Bu muhteşem çalışmayı internet üzerinden satın almak istiyorsanız grubun resmi sitesi www.whisky-tr.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca albümle birlikte hediye olarak Rock Station Festivalindeki Konser kaydı da DVD formatında size ulaştırılacaktır. Albüm grup üyeleri tarafından imzalı bir şekilde sizlere ulaştırılırken yanında bir Whisky posteri yine hediyelerimiz arasındadır..

1980 yılında kurulan Whisky 28 sene içerisinde farklı grup elemanları ile 4 albüm yaptı ve geniş kitleleri kucakladı. Protest duruşu ve Hard'n Heavy soundu kısa zamanda tüm kitlelere ulaştı. Hard Rock'ın kimyasının ve fizikselliğinin bir arada olmasına özen gösteren Whisky yeni albümünde yine aynı temalarla, bu soundu seven kitlelere ulaşmayı hedefliyor..

Bu arada yakın zamanda "Whisky Best Of 1" adı altında çıkarılması plânlanan albümde; 13 Whisky şarkısı yer alacak...

"Whisky best of 1 " albümün de duymak istediğiniz Whisky parçalarını siz belirleyeceksiniz.. "Best of Whisky 1 " albümünde duymak istediğiniz şarkıları bize mail göndererek play list'i siz oluşturabilirsiniz. İstek için; cokuslus@hotmail.com adresine liste yollayabiliyorsunuz..

Grupla ilgili tüm detayları ve güncel bilgileri grubun resmi web sayfası olan; www.whisky-tr.com ve grubun resmi fan sitesi olan; www.yakbizi.com adreslerinden takip edebilirsiniz."

27 Temmuz 2009 Pazartesi

aolradio'dan En İyi 10 Death Metal Grubu

http://www.aolradioblog.com/ 'da en iyi 10 death metal grubu sıralanmış. Gayet sağlam gruplar listeye girememiş ancak olacak o kadar. Bu arada evet bildiniz birinci olan grup "Death". Listeye www.aolradioblog.com/2009/07/23/10-best-death-metal-bands adresinden ulaşabilirsiniz.

UNLEASHED Nuclear Blast'ta

Death metalin babalarından UNLEASHED Nuclear Blast'la anlaştığını açıkladı. Yeni albüm en iyi ihtimalle 2010 yılında çıkacak.

Behemoth'tan yeni parça...

BEHEMOTH yeni bir parçasını (“Shemhamforash”)myspace üzerinden dinleyicilerinin beğenisine sundu. Merak edip dinlemek isteyenler buyursunlar. www.myspace.com/behemoth

SCAR SYMMETRY

İsveçli progressive metal grubu SCAR SYMMETRY yeni albümünün çıkış tarihini açıkladı. "Dark Matter Dimensions" isimli çalışma 2009 ekiminde piyasalarda olacak. Bu çalışmanın kapağı da hemen üstte gördüğünüz şekilde.

24 Temmuz 2009 Cuma

CEPHALECTOMY ve Ücretsiz Albüm...

Kanadalı grindcı kardeşlerimiz CEPHALECTOMY, 3.albümlerini internet ortamında paylaşmışlar. "An Epitaph To Tranquility" isimli çalışmayı mp3 formatında 320Kbps kalitesinde web sitelerinden (http://www.cephalectomy.com/) indirebilirsiniz.

1. The Obliterating Swarm
2. The Splintered Pupil
3. A Submergence of Will
4. The Accumulated Conscious
5. Feast of the Saints
6. Tide of Substance
7. For our Fetid Fathers
8. Freedom of the Enlightened
9. The Urchin Peel
10. Architect of Abomination
11. The Sons of Tellervo
12 : A Loathsome Ceremony

COB'dan Cover Albüm...

Evet beklenen açıklama sonunda geldi. 22 eylülde cover albüm "Skeletons in the Closet" piyasada olacak. Zaten single da ya da başka mecralarda pek çok cover yapan Children Of Bodom, bunu bir albümle taçlandırmak istemiş. Spinefarm Racords tarafından basılacak olan çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Baksanıza nasıl meraklandırmasın:

1. Lookin’ Out My Back Door (Creedence Clearwater Revival)
2. Hell is for Children (Pat Benatar)
3. Somebody Put Something in My Drink (Ramones)
4. Mass Hypnosis (Sepultura)
5. Don’t Stop at the Top (Scorpions)
6. Silent Scream (Slayer)
7. Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In) (Kenny Rogers)
8. Hellion (W.A.S.P.)
9. Aces High (Iron Maiden)
10. Rebel Yell (Billy Idol)
11. No Commands (Stone)
12. Antisocial (Trust / Anthrax)
13. Talk Dirty to Me (Poison)
14. (Ghost) Riders In the Sky (Stan Jones / Johnny Cash)
15. War Inside My Head (Suicidal Tendencies)
16. Oops!…I Did It Again (Britney Spears)
17. Waiting (King Diamond)

14 Temmuz 2009 Salı

SWALLOW THE SUN: 'New Moon'

Finlandiyalı doom metal grubu SWALLOW THE SUN 5.albümle geri dönüyor. "New Moon" adını verdikleri bu albümde KATATONIA, OPETH, PARADISE LOST ve AMON AMARTH gibi isimlerle çalışmış olan "Jens Bogren" yer alıyor. 10 kasımda piayasaya çıkacak olan albüm "Spinefarm Records" tarafından basılıyor. Eğer önceki albümlerindeki başarıyı bu albümde de gösterirlerse grubun önü oldukça açık. Parça listesi şu şekilde:

01. These Woods Breathe Evil
02. Falling World
03. Sleepless Swans
04. And Heavens Cried Blood
05. New Moon
06. Lights on the Lake (Horror Pt. III)
07. Servant of Sorrow
08. Weight of the Dead

11 Temmuz 2009 Cumartesi

SONATA ARCTICA Yeni Albüm, Yeni Parçalar...


Finlandiyalı grup SONATA ARCTICA The "Days of Grays" isimli yeni albümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu çalışmanın kapağı ve parça listesi yayınlandı. Nuclear Blast'tan çıkan albüm 18 eylülde avrupada 22 eylülde de amerikada fanlarının beğenisine sunulacak. Parça sıralamasına yer verirsek:

1. Everything Fades To Gray (Instrumental)
2. Deathaura
3. The Last Amazing Grays
4. Flag In The Ground
5. Breathing
6. Zeroes
7. The Dead Skin
8. Juliet
9. No Dream Can Heal A Broken Heart
10. As If The World Wasn’t Ending
11. The Truth Is Out There
12. Everything Fades To Gray (full version)

Bonus Track:

13. In The Dark

9 Temmuz 2009 Perşembe

Bir Metal Grubu RAVAGE!!!

Metal Blade yepyeni bir grup daha piyasaya sürüyor. Boston Masaçuses(Massachusetts) ten Ravage... Oldukça iddialı ve bir o kadar da güzel kapak çalışmasına imza atılmış. Albüm kapağını Death, Municipal Waste ve Megadeth albümlerinde kendisini hayranlıkla izlediğimiz "Ed Repka" hazırlamış. 18 ağustosta piyasaya çıkacak olan çalışma grubun debut (çıkış) albümü oluyor ve adı "The End of Tomorrow". Parça listesi şu şekilde:

1. The Halls of Madness
2. Reign Fall
3. Freedom Fighter
4. Damn Nation
5. The Shredder
6. Into The Shackles
7. In Shattered Dreams
8. The Nightmare’s Hold: Part 1
9. Nightcrawler
10. The Nightmare’s Hold: Part 2
11. Grapes of Wrath
12. The End of Tomorrow

www.myspace.com/swwr

2 Temmuz 2009 Perşembe

Rock Tatili Foça

Hem tatil yapıp hemde birbiri ardına pek çok grubu dinlemek isterseniz tam size göre bir festival. Sözü fazla uzatmadan organizasyonun sunduğu bilgileri iletelim.

"13-14-15-16 AĞUSTOS 2009

İZMİR FOÇA İngiliz Burnu
14 Temmuz 2009 tarihine kadar Kamp+Kombine biletler 35 TL

“ROCK TATİLİ FOÇA” 13-14-15-16 AĞUSTOS 2009

POEM ORGANİZASYON tarafından gerçekleştirilen, 4 yılda yaklaşık 200.000 seyirciye ulaşan ve toplamda 700’ü aşkın müzisyenin sahne aldığı, Türkiye’nin en büyük açık hava festivallerinden biri olan Rock Tatili Zeytinli Rock Festivali “Rock Tatili-FOÇA", 5. yılında, değişen festival alanı , doğa ile iç içe ve yeni çehresi ve Türk Rock tarihinin en güçlü sanatçı kadrosu ile , 13-14-15-16 Ağustos 2009 tarihlerinde, İzmir Foça İngiliz Burnu’ nda sizlerle…

Tatil planlarınızı yaparken bu tarihleri dikkate alın!

"Rock Tatili-FOÇA " sizi, Ege'nin mavi sularına, müzik, spor ve plaj eğlenceleri ile dolu 4 muhteşem güne davet ediyor ve rock müziğin önemli isimleri ile bir araya getiriyor.

ANA SAHNE
ANEMİ
BABAZULA
BLACK TOOTH
ÇİLEKEŞ
DİNAR BANDOSU
EPICA
GREN
KARAPAKS
KOLPA
KURBAN
KÜL
MAGICK
MARSİS
METOBOY
MOĞOLLAR
MOR VE ÖTESİ
OGÜN SANLISOY
ÖZTÜRK
PENTAGRAM
TEOMAN
TİBET AĞIRTAN & ROCK’N ROLL
YASEMİN MORİ
YÜKSEK SADAKAT

MySpace Sahnesi
Rock Tatili Foça’da iyi müzik MySpace Sahnesi’nden yükselecek. 150’nin üzerinde başvuru arasından, her biri alanında sektörün önde gelen 5 isminden oluşan bir kurul tarafından seçilen 17 amatör grubun yanı sıra ilk albümleri ile ortaya koydukları kimlikleri ve kaliteli müziği ile bir çok müzikseverin dikkatini çeken beş ismi ağırlayacak olan MySpace Sahnesi’nde performans gösterecek 23. Grup ise MySpace Türkiye tarafından www.myspace.com adresinde yapılacak yarışma sonucunda belli olacak. İyi müziğin adresi olan MySpace, Rock Tatili’nde de iyi müziğe ev sahipliği yapacak. Bu bağlamda sahne alacak gruplar ise şu şekilde;

CENKHAN ALKAYA
CİN SEDDİ
ERDEMYENER
HAYDUT
KIRKALTI
BAZUKA
CONTROL+Z
DEMİR SERT
DÜŞÜM AYNA
ENDİP
GULYABANİ
LYRA VALS
OSMANLI TÜTÜN REJİSİ
OYUNBOZAN
PARTİ
PICK UP
ROL
SINIR
SOULİTARY
TENEKE TRAMPET
THE AYILAR
UNLEASH

Biletler ;
www.biletix.com/event.htm?id=KKPR1

DİĞER İLLERDEKİ BİLET SATIŞ NOKTALARI

SAMSUN
ÜVERCİNKA ROCK CAFE :9 Mayıs Mah.Süleymaniye Cad. no:21
ESİLA ROCK CAFE :Hürriyet Mah.Sefa Sok.No:3
LONDOWN JAZZ CAFE :Çiftlik Caddesi Çiftlik Pasajı Bim Üzeri

ESKİSEHİR
DİYAFRAM MÜZİK :Hoşnudiye mah. İsmet İnönü cad. 80/A TEL: 0222 220 81 19
2nci kat cafe :Şair Fuzuli Caddesi, Astsubay Orduevi Arkası . TEL: 0222 220 78 76

ÇANAKKALE
MASK BAR :Barlar sokağı TEL: 0286 212 66 48
İSKELE CAFE :Çanakkale İskele Meydanı TEL: 0286 217 83 43"