30 Mart 2009 Pazartesi

Iraklı Metal Mültecileri Türkiye'de (Belgesel Video)

Iraklı grup Acrassicauda için hazırlanan belgeselde grubun Türkiye'ye gelişi ve burda yaşadıkları anlatılıyor.

Video izlerken sorun çıkarsa direk link burada...

Diken - İsyan

Yeni bir albüm çıkaran Diken bunu sessizce ve derinden yaptı. Duyumlara göre bu gerçekten son albüm olacakmış "Diken" için.

Pek çok eleman değişikliği yaşadı grup ancak her defasında yeniden dirilip yeni bir albüm yaptı, 90'ların başından bugüne kadar. Taylan Ayık (Gitar-Vokal) aslında grubun herşeyi gibi duruyordu. Sonra Fatih Balcı (Bas Gitar) ile çok sağlam bir kadro oluşturup türk metal piyasasında ses getiren Hedef Büyük albümünü yaptılar. Sonradan pek çok sorun çıktı, anlaşmazlıklar vs... Ancak sonra ne olduysa grup yeni bir albüm yapmak istedi. Ay Batarken yeni bir kadro ile kaydedildi, tabi Taylan Ayık vokalleri üstleniyordu. Derekn tekrar anlaşmazlıklar derken Diken tekrar birleşmemek üzere dağıldığını açıkladı.

Aradan 5 sene geçti ve Taylan Ayık solo projesi için kolları sıvamıştı ki Diken isim haklarının yüzde ellisine sahip Fatih Balcı ile anlaşıp albümü Diken adı altından yayınladı. 2008 sonlarında çıkan bu albüm gerçekten çok sıkı sözlere ve sounda sahip. Kendi hislerimi, düşüncelerimi aktarırsam, Taylan Ayık olmadan bir Diken albümü düşünemiyorum. Artık grup tekrar birleşme kararı alırmı, alırsa neler yapabilir bunların hepsi bir tartışma konusu. Gönül isterki çok sağlam geri dönüş konserleri yapabilsinler. Bunların hepsi bir hayalden öte gidemez sanırım...

Albümü satın almak isteyenler buraya tıklayabilirler...

7 Mart 2009 Cumartesi

Opeth Türkiye'de

17 nisanda İstanbul'da sahne alacak Opeth grubunun Türkiye turnesi kapsamında ikinci ayağı olarak 18 nisanda İzmir'e gidiyor. Basın açıklamasında şöyle deniliyor:

"Sınıflandırılamayan tamamen özgün tarzıyla Opeth 17 Nisan 2009 tarihinde Anadolu Gösteri Merkezi'nde hayranlarıyla bir kez daha buluşacak.

Opeth her alanda post çağların yaşandığı günümüzde, herkesten farklı ve benzersiz olmayı başarmış, çoğu hayranınca “müzikten öte” olarak görünen gerçek bir efsane halini almış ve her albümü, her şarkısıyla dinleyenlere farklı kapılar açan, heyecanlar yaratan bir grup. Özellikle “Morningrise” albümü ile müzik dünyasında ilk şoku ve depremi yaşatan Opeth, fanatik hayranların taptığı Mikael Akerfeldt ve diğer elemanlarıyla, gelecekte de kendi tarzında müzikal standartları belirleyecek gibi gözüküyor.

Turnenin diğer şehirleri hakkında detaylı bilgiler çok yakında açıklanacak."


Normal Bilet: 39,00 TL
Sahne Önü: 56,00 TL  olarak açıklandı
.

Bilet almak isteyenler İstanbul için buraya, İzmir için buraya tıklasınlar...