9 Kasım 2009 Pazartesi

Türkçe metalcore: İLLET

Son yazılarıma müzikle ilgili yazılar yer vermemiştim şimdi sizlere bir türk metalcore grubu olan İllet'ten biraz bahsedeceğim..

İllet, Türkçe Metalcore yapan İstanbullu bir grup ve bunu da kayıtları ve canlı performanslarıyla olsun baya güzel yapıyorlar. Zeytinli rockfest 2008'te çalmışlar, Ankarock.com da da bir röportajı yayınlanmış, Kayseri'den yayın hayatına başlayan, bizim de yakından tanıdımığımız yeni fanzin norazine'in ilk sayısında röportajları yayınlanmış, rock&metal dergisi olan Blue Jean'in eylül sayısındaki patlayıcı madde bölümünde tanıltılmış olan grup biraz başarılı biraz da istanbulda olmanın şansıyla yollarına devam ediyorlar..

7 tane kayıtları var, bunlara download kısmında erişebilirsiniz. Metal müzik bir yaşam tarzı değildir diyen grup elemanları, sadece müzik yaşam tarzı olabilir diye belirtmişler. Şuan 1 elemanları Ankara'da asker O'nada buradan hayırlı teskereler diyorum.. Taksim'de kemancı, peyote, bronx, studio live, sincity, ekşilimon, numb bar, gitar cafe, eskişehir'de hayal, bursa'da çaçaron gibi birçok mekanda çalarak istanbul piyasasında yerlerini almışlar. Gruptaki herkes okuyor, doğal olarak askerdeki arkadaş hariç. Hukukçu, mühendis, psikolojide okuyan arkadaşların müziğe alışmaları zor değil..


^^ "İllet” kelimesi metal müzik tavrını iyi yansıtıyor bize göre. Dışarıdan bakıldığı zaman da toplum normları içinde bir çeşit illet gibi tanımlanabilir metal müzik. Bunun dışında ismimiz düşüncelerin, fikirlerin, sanat ürünlerinin beyinler arasında birer virüs gibi yayıldığını söyleyen kültür kuramları ile de bağlantılı. Bunu grubumuzun görsel konseptiyle de yansıtmaya çalışıyoruz.^^ Logolarını da virüsten esinlenerek yapmışlar. Logoyu virus şekli olarak tanımlıyorlar..

Ayrıca kendi çabalarıyla çektikleri bir videoları var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder